Omgeving

Van de bergen tot de zee


Aan de oevers van de IJzer ontstond rond het jaar 1100 het landelijk dorpje Stavele. De kasteelheren van Stavele zwaaiden er de plak tot de Franse Revolutie. De Abdij van Eversam bond de strijd aan tegen het wassende water van de IJzer. Het jachthuis 'Villa Martha' getuigt van het weelderig leven van grootgrondeigenaars uit de Belle Epoque. Een wandeling door het jonge Eversambos roept de sfeer uit van het sobere leven van de paters van weleer. 


De omgeving rond Stavele heeft echter nog zoveel meer te bieden. De Westhoek charmeert iedere bezoeker. 

Je kan er letterlijk reizen van de bergen tot de zee.

Ontdek zeker volgende sites boordevol toeristische tips en informatie:


Toerisme Westhoek 

Van de Bergen tot de Zee
HET LEKKERE WESTEN

In West-Vlaanderen houden we van het goede leven. De Noordzee met zijn verse vis, de vruchtbare polders met zijn groenten en runderen tot de wijnranken op de heuvels in het zuiden bekoren iedereen. De unieke biercultuur van de Westhoek kent naam en faam. Een waaier aan landelijke herbergen, restaurantjes en gastvrije hoeves laten u kennis maken met al dit lekkers.


Het Lekkere Westen

Het Jachthuis van Eversam

Het Hof van Commerce

De Hooipiete

Sint Sixtus

Bij de Witten

De Lisdodde

Bar Bernard

Het Molenhof

De Zaligheid

Rust Roest

Goeste

Atelier Hortense

In den Olifant

't Groenhuis
CULTUUR EN HISTORIE

Stavele is omringd door cultuurhistorische steden als Poperinge met zijn hoppe, Ieper en Diksmuide met hun oorlogsverleden, Lo met zijn Caesarsboom en Veurne nabij de kust. De 'Schreve' met Frans-Vlaanderen, ligt op wandelafstand. Pareltjes als Bergues en Cassel zijn zeker een bezoekje waard. Watou wordt elke zomer omgetoverd tot een dorp vol kunst en poëzie. En zeker komt u op uw weg nog ongerepte dorpjes tegen als Oeren, Lampernisse, Sint-Jacobskapelle ...


Geniet van tal van musea in de streek zoals het Hopmuseum, Talbot House, Jules Destrooper, In Flanders Fields Museum ... 


Alveringem

Poperinge

Ieper

Veurne

Kunstenfestival Watou

De Eerste Wereldoorlog

IMG_2297
IMG_0478
DSC_0090-2
17 april 2010 021
DSC_0072
DSC_0035
DSC_0217
IMG_0480
DSC_0041
DSC_0226
Yzervallei
eerste foto's nieuwe kodak ♥ 080
Cassel website
DSC_0374
DSC_0111
DSC_0128
DSC_0309
fullsizeoutput_1d9
fullsizeoutput_1db
DSC_0212
reunie-15
IMG_4010
IMG_3311
DSC_0364WANDELEN, FIETSEN, VAREN, RUITEREN

De IJzerbroeken vormen een wijds natuurgebied met een enorme rijkdom aan watervogels en bloemrijke velden. Heel wat wandel-, fiets-, en ruiterpaden laten u de mooiste plekjes van het uitgestrekte platteland ontdekken. Het Hof ter Heebeke ligt op het wandelnetwerk 'IJzervallei'. Voor meer avontuurlijke zielen bieden de kayak, kano, plezierboot, huifkar, koets of billenkar een alternatief. 

We helpen u graag verder met het uitstippelen van een tocht naar keuze. Alle kaarten zijn gratis ter beschikking in ons gastenverblijf.


Stel zelf uw route samen via:

wandelknooppuntenplanner

fietsknooppuntenplanner

fietsnetwerk

Bestaande routes:

fietsroutes

grote route paden

ruiterpadenboshyacinth website
zee websiteDE ZEE / HEUVELLAND

Het dorpje Stavele ligt letterlijk tussen de zee en Heuvelland. Beiden zo verscheiden maar toch zo mooi.


De Vlaamse kust met stadjes als Koksijde, Oostduinkerke, Nieuw-poort, Sint-Idesbald ligt op 20 km van het Hof ter Heebeke. Maar laat u zeker ook verrassen door de pittoreske Noord-Franse kustdorpjes Wissant, Wimereux, Boulogne-sur-Mer nabij Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez.

De Kust

Cote d'Opale


Vanuit het Hof ter Heebeke kun je in het zuiden de West-Vlaamse heuvels ontwaren met zijn Rode- en Zwarteberg, Kemmelberg en iets verderop de Catsberg, de prachtige bossen, het folkdorpje Dranouter, de wijnvelden van de Monteberg, bruine kroegjes ...


Heuvelland


KINDEREN

Hier bij ons heten kinderen geen kinderen. Wij noemen ze KD's. Een KaDee is een kleine deugniet. Jaek en Nink nemen jullie mee op sleeptouw door de Westhoek. Ze tonen jullie graag hun favoriete plekjes. Het vakantieboek vol spelletjes, puzzels ligt al klaar op jullie bedje bij ons. Zo ook de overzichtskaart voor mama en papa met het familievriendelijk aanbod van fietsroutes, wandel-en speurtochten, speeltuinen en zwembaden, natuurdomeinen, kindvriendelijke musea en kindvriendelijke restaurantjes.


Zo bekoren zeker de fietsroute 'Met Jaek en Nink door de hoppevelden', het kasteel van Beauvoorde, kleinschalig dierenpark de Zonnegloed, de Kinderbrouwerij,  de kabelbaan Cordoba, Plopsaland, Bellewaerde ...


Kijk zeker ook eens op de website:

Westhoek KD's

WESTHOEKVOORDEELPAS

Als logiesverstrekker bieden wij u graag gratis de Westhoek voordeel pas aan. De voordeelpas biedt bijna €75 voordeel per persoon, vooral op de toegang tot musea en attracties. 


De pas is geldig vanaf aankomst datum tot en met 31 januari van het volgend jaar en is geldig voor alle deel uitmakende personen van een koppel, gezin of groep.