Kamers

Kamers

Geniet de slaap der gelukzaligen, word wakker met het gezang van vogeltjes en het gekakel van kippen ...


De twee ruime gastenkamers van het Hof ter Heebeke bevinden zich in het woonhuis. De naam en landelijke authenticiteit werden in beide ruimtes bewaard, aangevuld met het nodige hedendaags comfort (Wifi, tv, minibar, haardroger). De Voute en Opperzolder zijn door hun romantisch karakter erg geliefd bij koppels. Als gezin of klein gezelschap ben je bij ons echter ook van harte welkom. Omwille van de kleinschaligheid van ons gastenverblijf blijven de rust en familiale sfeer bewaard.

De Voute


Een voute (uitspraak 'vowte') is een opkamer, een kamer op het gewelf van de halfverzonken kelder. De Voute is dus iets hoger gelegen dan het gelijkvloers (8 trapjes) en is in de zomer steeds lekker koel. Het is romantisch vertoeven in het hemelbed  in de master bedroom met zithoekje. In de authentieke twijfelaar (bed dat door zijn afmeting ‘twijfelt’ tussen een één– en tweepersoonsbed) in het aansluitend kamertje hebben tot twee kinderen of een  bijkomende persoon het erg naar hun zin. Voor een groter gezelschap kan het zetelbed op de hoofdkamer opgemaakt worden. Voor de allerkleinsten is een houten spijlenbedje voorzien. Van onder de regendouche heb je een prachtig zicht op de weidse natuur.

De Opperzolder


De opperzolder of vliering was ooit een opslagplaats van hoppe, later van graan. Een prachtig dakgebint siert de suite. De pure sfeer werd behouden door  natuurlijke elementen toe te voegen in sobere tinten: linnen, hout, porselein. Zalig zijn de ruime box spring en de losstaande badkuip met sfeervolle verlichting. De  mezzanine is de geliefkoosde plek voor een extra persoon of  tot twee kinderen (vanaf 8 jaar vanwege de trap). Een spijlenbedje kan bijgeplaatst worden. Desgewenst wordt het ontbijt genoten in de ochtendzon op het eigen terrasje met zicht op de uitgestrekte velden.