Tekstvak:

Geniet de slaap der gelukzaligen, word wakker met het gezang van vogeltjes en het gekakel van kippen ... 

De ‘voute’ (uitspraak vow-te, soms ook volte) is een opkamer; een kamer op het gewelf van de halfverzonken kelder eronder gelegen. ‘La voute’ betekent immers ‘het gewelf’. De voute is dus iets hoger gelegen dan het gelijkvloers (8 trapjes) en is in de zomer steeds lekker koel. We hielden eraan de oorspronkelijke indeling en sfeer te behouden. De Voute bestaat uit 1 ruime hoofdkamer annex 2 kleinere kamers: de vroegere kinderkamer en de badkamer. Het is romantisch vertoeven in het hemelbed met zithoekje in de hoofdkamer. In de authentieke ‘twijfelaar’ (bed dat door zijn afmeting ‘twijfelt’ tussen een één– en tweepersoonsbed) in de kleinere kamer zullen twee kinderen of een  bijkomende persoon het zeker naar hun zin hebben. Voor een groter gezelschap kan het zetelbed op de hoofdkamer uitgeklapt worden. Graag maken we het houten spijlenbedje knus op voor de allerkleinsten. In de badkamer met uitzicht op de koeienweide, bezorgt de ruime regendouche of het landelijke waskommetje  u een verkwikkend ochtendgevoel.

 

In de grote en lichte hoofdkamer staat een romantisch tweepersoons hemelbed en een comfortabele tweepersoons slaapzetel. Via deze ruimte bereikt u de twee kleinere kamers, elk voorzien van een authentieke twijfelaar (bed van 1m30 breed).  Goed voor 6 personen in totaal. Babybedjes kunnen naar wens bij geplaatst worden.

Verwen uzelf in de gezellige badkamer met ligbad, douche en een dubbele wastafel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

de Voute

Hof ter Heebeke

hofterheebeke@telenet.be

tel

+32 (0)57 40 03 73

Meersdreef 1

8691 Alveringem (Stavele)

gsm

+32 (0)478 51 28 34

Het ontbijt wordt in het ‘binnenhuis’ geserveerd. We houden eraan de hoevedelicatessen uit onze streek eer aan te doen en uw smaakzinnen te prikkelen met ambachtelijke hoeveboter, boerenyoghurt, hoevekazen, romige melk, verse eitjes, zelfbereide confituur, gevarieerd fruit, ovenvers gebakken brood ...

In de ontbijtruimte kunt u zichzelf op elk moment van de dag
een gratis kopje thee, koffie of een glas water inschenken.

Bij mooi weer kan het ontbijt op het terras genoten worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

de Opperzolder

 

Lunchpakket verkrijgbaar

 

De ‘opperzolder’ of ‘vliering’, is de zolder onmiddellijk onder het dak van het hoevehuis. De opperzolder was vroeger een opslagplaats van hoppe, later van graan. Een prachtig dakgebint siert de suite. De pure sfeer werd behouden door  natuurlijke elementen toe te voegen in sobere tinten: linnen, hout, porselein. Pronkstuk is de losstaande badkuip met sfeervolle verlichting. Met een verkwikkend wijntje vanuit de minibar en een goed boek in de hand, kan vanop het terrasje genoten worden van de ondergaande zon. Deze kamer heeft een mezzanine (twijfelaar) waarop een bijkomende persoon of twee kinderen (vanaf 8 jaar) gezellig kunnen soezen.

 

 

het ontbijt

Hof ter Heebeke

BED&BREAKFAST

****

Tekstvak: welkom
Tekstvak: genieten
Tekstvak: omgeving

kamers/ontbijt

Tekstvak: tarieven
Tekstvak: contact