Graag delen we met u de schoonheid en rust die deze 19e eeuwse hoeve ons biedt. Dankbaar t.a.v. onze ouders, grootouders en overgrootouders die de boerderij in al haar puurheid en eenvoud wisten te bewaren. De statige eiken- en lindeboom op het ‘binnenerf’ trotseren waardig de tijd en schenken luwte aan schommelende kinderen op zonovergoten zomerdagen. Het ovenhuisje charmeert elke bezoeker en nodigt uit om brood te bakken op ambachtelijke wijze.

Kippen, Juliaan de haan, een kudde schapen en geitjes, poezen en de hond Myre leven er in harmonie met de natuur en met elkaar.

Onze ‘grootste’ lievelingen zijn onze Vlaamse paarden Impala en haar dochter Quincy. Impala neemt elkeen mee voor een ontspannende koetstocht doorheen de natuurpracht van de groene Yzervallei.

U bent bij ons dan ook welkom met uw eigen paard en/of koets. Een buitenpiste, paardenbox en weide geven uw dier alle ruimte die het nodig heeft om zich thuis te voelen. Koets en trailer kunnen droog gestald worden. Enkel krachtvoer dient meegebracht te worden. De Vleteren ruiter– en menroute (25 km) ligt op een 3-tal km van bij ons thuis.

In ons woonhuis zijn twee ruime gastenverblijven (zie ook verder) ingericht elk met een afzonderlijke badkamer en toilet: de ‘Voute’ en de ‘Opperzolder’. In het gezellige ‘Binnenhuis’ wordt het ontbijt geserveerd. ‘s Avonds kan er gezellig gekeuveld worden
bij een streekbiertje uit het ovenhuisje (bar) of gesnuisterd worden in de voorhanden zijnde streekinformatie en boeken. Beiden geboren en getogen Westhoekers, staan we u natuurlijk ook graag te woord. Omwille van de kleinschaligheid van ons gastenverblijf blijven de rust en familiale sfeer bewaard!

Fietsen en moto’s kunnen veilig en droog gestald worden. Verhuur van fietsen na reservatie. Allerhande kinderbenodigdheden (kinderstoel, buggy, magnetron …) en speelgoed (van gezelschapsspel tot schommel en trampoline) zijn voorhanden. Avontuurlijke kinderen mogen in de tuin of weide kamperen. Huisdieren zijn welkom. Het hele huis is rookvrij. Gratis draadloos internet. Tv en haardroger op de kamer aanwezig.

 

Tekstvak: Hof ter Heebeke					hofterheebeke@telenet.be						tel	+32 (0)57 40 03 73

Meersdreef 1						8691 Alveringem (Stavele)						gsm 	+32 (0)478 51 28 34

Hof ter Heebeke

BED&BREAKFAST

****

Tekstvak: contact
Tekstvak: welkom

genieten

Tekstvak: omgeving
Tekstvak: kamers/ontbijt
Tekstvak: tarieven